Perşembe, Şubat 09, 2017

Referandum sonrası dolar ne olur



UZMANLARDAN REFERANDUM SONRASI DOLAR-TL ANALıZı 

Yabancı uzmanlardan referandum sonrası  dolar/TL öngörülerini paylaştı. Uzmanlar referandum ondan sonra politik istikrarın devam etmesi halinde dolar/TL’nin 3 seviyelerine doğru gerileyebileceğini vurguladı.

Dolar/TL, geçen hafta cuma günü ABD’de açıklanan verilerin peşinden hızlanan düşüşünü yeni haftaya da taşımış ve haftanın ilk işlem gününde yaklaşık bir ayın en düşük seviyesi olan 3,6615 seviyesine kadar gerilemişti. Dün 3,6794 seviyesinden kapanan dolar/TL, bugün 3,70 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

DOLAR 3 LİRA SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan BlueBay Varlık Yönetimi’nin Kıdemli Ülke Stratejisti Timothy Ash, referandum hemen sonra politik istikrarın devam etmesi durumunda dolar/TL’nin 3 seviyelerine doğru gerileyebileceğini belirtti.

Küresel ortamın TL için destekleyici bulunduğunu ifade eden Ash, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), “dinamik” olarak nitelendirilebilecek sıkılaşma politikasıyla süre kazanılmış olduğunı söyledi.

TÜRK LİRASI GÜÇLENECEK

TL’nin kısa vadede gelecek haftalarda kıymet kazanabileceğini sadece daha sonrasında kıymet kaybı görülebileceğini belirten Ash, “Referandum sonrası piyasa yanlısı bir sonuç olursa TL yeniden güçlenebilir.” dedi.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de dolar/TL’nin 3,59 seviyesinin altına gelmesi durumunda önce 3,50, daha sonra da 3,39 seviyesine gerileyeceği öngörüsünde bulunmuş oldu.

‘DOLAR/TL, KISA VADEDE 3,60 SEVİYELERİNE İNEBİLİR’

Berenberg Gelıssmekte Olan Piyasalar Hıisse Senedi Stratejisti Carsten Hesse ise dolar-TL’nin kısa vadede 3,60 seviyelerine inebileceğini belirtti.

TL’nin zayıf ABD verilerinden avantaj sağlamış olduğunı ifade eden Hesse, söz konusu verilerin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 3 faiz artırımı yapacağı ihtimalini azalttığını söyledi.


Hesse, TCMB’nin fonlama maliyetini 200 baz puandan fazla artırmasının da TL için destekleyici bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: Uzmanpara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar