Cuma, Mart 31, 2017

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar




Niçin Hayvancılık Kredisi Alınmalı?
Hayvancılık sektörüne olan ilgi son zamanlarda artmış, özellikle genç nesil devlet tarafınca tanınan teşvikler sebebi ile hayvancılık sektörüne atılmak istemektedir. Bu isteğin temel sebebi, hayvancılık sektörü son zamanlarda kötü günler yaşamış, biroldukça üretici hayvancılığı bırakmak zorunda kalmıştır. Buna neden olan etmenler; mera ortamlarının giderek azalması, yem tutarlarının her geçen gün giderek artması ve üreticilerin çoban bulamamaları ile et üzerinden tutarların aşağıya çekilmiş olması birçok üreticiye kepenkleri kapatmak zorunda bırakmıştır. Bu olaylar üzerinden devlet vakaya el atarak genç üreticilerin önünü açacak hibe programları geliştirmiş, biroldukça bankaya da kredi vermeleri için talimatlar vermiştir.

0 Faizli  Hasat ve Harman zamanı Ödeme İmkanı sağlayan Bankalar
Özellikle ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önünü açmak isteyen devlet, biroldukça banka ve ziraat Kredi Kooperatifleri aracılığı ile 0 faiz ve uzun döneme yayılan taksitler ile yetiştiricilerin önünü açmak istemektedirler. Bu konuda en büyük adımı atan Ziraat Bankası, gelen her talebi inceleyerek, krediyi amacı doğrultusunda kullanabilecek her bireye kredi vereceğini açıklamış, bu açıklamanın tüm tarımsal faaliyetler içerisinde de dahil bulunduğunu belirtmiştir. Devlet bankası olan Ziraat Bankasının bu konuda güvenli ve birinci dereceden kaynak olması, kredi çekmek isteyen kişiler için bir ışık olabileceğini tahmin etmekteyiz.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar
Hayvan yetiştiriciliğin biroldukça yönden geliri bulunmaktadır. Kurulacak tesise göre ister üretim yapılabilir, kesimhane ve soğuk hava deposu seçenekleri ile kesim yapılarak et ticareti yapılabilir, süt kaynakları ile deri faktörü de kullanıldığı takdirde üreticiler her alanda hayvanlardan gelir elde edebilmektedir. Devletin özellikle genç nesiller üzerinden kampanyalar ve hibe programı uygulamasının temel sebebi; üretimin önünü açarak uzun yıllar boyunca hayvancılık içerisinde yer alabilecek kişilere ihtiyaç duymasından kaynaklanmaktadır.
Yazımız içinde kredi veren banka olarak yalnız Ziraat Bankası olduğundan bahsettik. Üretim yapabilme fikri olan kişiler, AkBank, Vakıf Bank, güvence Bankası, Halk Bank ve İş Bankasının da hayvancılık kredilerinin bulunduğunu görebilirler. Her bankanın kredi verme şartı birbirinden ayrı olmasından dolayı kredi alım şartları birebir görüşmeler esnasında belirli olmaktadır. Bankalar ile tek tek görüşme yapılarak kişilere en uygun banka seçimini yapmaları mevzusunda tercihi kendilerine bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar