Pazartesi, Mart 27, 2017

Maaşa Göre Verilecek Kredi Limitlerinin Belirlenmesi



Günümüzde bankalar, çalışan ve düzenli bir gelire sahip olan kişilere daha rahat kredi vermektedir. Çünkü tertipli bir maaşla çalışan kişilerin maaşına gore verilecek kredi limitleri hesaplanacak olup buna nazaran de vade belirlenebilmektedir. Eğer tertipli bir maaşınız varsa ve yüksek miktarda kredi almak istiyorsanız kredi notunuzun da yüksek olması gerekmektedir. Ne kadar yüksek kredi alabilirim? Sorusunun cevabı ise bankadan bankaya farklılık göstermekle birlikte verilecek kredi miktarı maaşın 20-22 katı arasında değişmektedir.

Ne Kadar Kredi Çekebilirim
Ne kadar kredi çekeceğinizi değiştirebilecek bazı unsurlarda bulunmaktadır. Bunlar maaşınıza ek olarak belgeyebileceğiniz kira, faiz gelirleri yada benzeri gelirlerdir. Belgeleyebileceğiniz bu kira faiz geliri vb. Bir gelirle alacağınız kredi miktarını arttırabilirsiniz. Aylık ödeyeceğiniz kredi borç miktarı ise bankalar arası değişkenlik göstermekle beraber maaşınızın genel olarak maaşınızın %60 ‘ını geçemez. Çünkü kredi alacak ferdin evini geçindirmesi amacıyla bu şekilde bir uygulama koyulmuştur. şu demek oluyor ki bir birey 2000 TL kazanıyorsa maksimum aylık ödeyeceği miktar 1200 TL olabilir. Tüketici kredilerinde de vade 36 ay olacağından bu birey 40.000 – 44.000 bin lira yöreında kredi çekebilecektir.
Genel olarak bu çerçevede işleyen bankalar, bazı özel durumlarda limitleri ve vadeleri değiştirebilmektedir. Örneğin maaşıyla ev kredisi çekecekler için limitler değişkenlik gösterebilmektedir. Ev kredisi çekecek kişi kira derdi olmayacağından aylık kredi limitleri yükseltilebilmektedir.

Vade Yükseltme ve Kredi Notu
Maaşlı kredi de vade yükseltmek için ise kredi notunuz devreye girmektedir. Kredini notunuzun yüksekliğine nazaran kredi ödeme vadeleri yükseltilebilmektedir. Bu durumda bankalara olan borcunuzu yüksek limitli vade olması dolayısıyla daha kısa sürede ödeyebileceksiniz. Kredi notunuzu nasıl yükselteceğiniz ise paylaştığımız şu yazıdan okuyabilirsiniz:

Kredi Notu Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Hangi Krediler Maaşa nazaran Belirleniyor
Bu uygulama sadece ihtiyaç kredilerinde değil genel olarak bütün kredilerde aynı şekilde maaşa göre belirlenmektedir. Araştırmalarımız sonucunda bankaların genel olarak baktığı kriterler; aylık ödenecek vade miktarının maaşınızın yarısını geçmemesi ve kişinin kredi notudur. Bu noktalar en yüksek kredi miktarını belirlemektedir. Tabi ki bunu ek gelen gelirler ile de arttırma şansınız bulunmaktadır. En uygun ihtiyaç kredilerini için şu yazımızdan öğrenebilirsiniz.:

En Uygun Kredi Veren Bankalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar