Cuma, Mart 03, 2017

Emekli Maaşının Kaç Katı Kedi Çekilir?




Bankalardan kredi alarak borç ödemeleri yada yeni yatırımlar yapılabiliyor. Hepimiz kendi bütçesine en uygun krediyi almış olduğunda kredi almak çok faydalı bir yöntemdir. Her bankanın müşterisine sunmuş olduğu kredi seçeneği değişikdır.
Tüm bankalar kişilerin yaşfakat şartlarını göz önüne alarak kredi miktarını belirler ve biroldukça teferruatı inceleyerek en uygun krediyi müşteriye sunar. Ortalama olarak maaşın 2 – 10 katı arası vade oluşturulur. Kredi alacak olan kişi de faiz oranlarını öğrenir ve bir ödeme planı çıkarılarak en iyi şekilde informasyon verilir. Peki, emekliler için bu vaziyet farklı mıdır?

Emekli Maaşının Kaç Katına Kredi Verilir?


Kredi çekerken alınan maaşın miktarı en önemli noktadır. Daha önce kredi alınmışsa eski ödeme planı da göz önüne alınır. Ödeme tarihlerinde gecikme olmadıysa, düzenli bir şekilde yapıldıysa da kredi miktarında artışlar olabilir. Hemen hemen bankaların yarısı emeklilere kredi imkânı tanımaktadır. Emekli maaşının kırk katı kredi alınabilmektedir. Ayrıca sunulan bu kredide faiz oranları da emeklilik durumu düşünülerek düzenlenmektedir. Alınan maaşın %40 ile %60 içinde bir ödeme sistemi oluşturulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar