Cumartesi, Mart 04, 2017

uzun vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar

uzun vade ihtiyaç kredisi



En uzun vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar

Bankaların kredi vadelerinin uzamasını müteakiben, bazı şubeler yapılandırma ve borç kapatma olmasa bile çok uzun soluklu olarak kredi vermektedir. Bu kredilerin yapılandırma ve taksitlendirme durumları göz önüne alındığında En uzun vadeli ihtiyaç kredisi çekmeden önce iyi araştırma yapmak gereklidir. 12-24-36-48 ve hatta özel durumlarda 60 ay ve üzerinde ihtiyaç kredisi veren birçok banka şubesi mevcuttur. Bu bankaları değerlendirirken, öğrenci, miktara ve faiz oranına nazaran değerlendirme yapmak tüketicilerin lehinedir.

Ziraat bankası koyun, inek, tavuk çiftliği kuran çiftçimize tarım Bakanlığı yardımıyla aylık %0,5 faiz oranı ile finansman sağlamakta ve bu finansmanın 7 yıl süre ile taksitlendirmektedir. Çiftçilerimiz aldıkları parayı 84 ay taksitle ödeyebilirler. Devletin Hayvancılık kredisi ile hayvancılığa verdiği finansman açıkça görülmektedir.

En uzun vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar 2017 yılı avantajları

2016 seneninın Eylül ayında piyasaya sürülen krediler hakkında Yönetmelik kapsamında artık tüm ihtiyaç kredilerinin maksimum vadeleri 48 aya uzatıldı. İş bankası, Akbank, Finansbank, HSBC gibi özel bankalar ve Halkbank, Ziraat Bankası benzer biçimde Devlet bankaları aynı esnada tüm vadeleri 48 aya yükseltti.

Bu kapsamda en uzun vadeli ihtiyaç kredisi vadeleri BBDK tarafınca 1 yıl arttırıldı. Bu durumda daha önce kısa vadeli kredi çeken müşterilerden bir kısmı, bankaları ziyaret ederek, kısa vadeli kredilerinin yapılandırılmasını ve tek bir bankadan 4 yıl süreli olarak uzun vadeli ihtiyaç kredisi çekmeyi talep ettiler. Bu talepler neticesinde, bankalar borç yapılandırma adı altında en uzun vadeli ihtiyaç kredisi süreleri esas alınarak, müşterilerine çeşitli avantajlar sunmaya devam etmekteler.

Deftere doğal olarak olan, kooperatif üyesi tüm esnaflara 2017 senesinde en uzun vadeli olmasa da, geri ödemesiz 30′ ar bin lira verilecek. Bu paradan yararlanmak isteyenler kefalet kooperatiflerine başvurdular. Halkbank aracılığı ile verilen teşvik, birçok esnaf ve minik iş yeri sahibine ümit oldu.

 İşbankası

İşbankası şubelerinde 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi çekebilir ve bankanın sunmuş olduğu %0,99 vade pozitif yönde yanlarından yararlanabilirsiniz. En uygun sitesinin verilerine bakılırsa banka şubesi, 5 yıl vadeli bireysel finansman hizmetini %1 seviyesinin altında bir oranla sağlıyor.

Odeabank

Odeabank 120 ay vadeli inşaat tamamlama gereksinimlarınız için kredi veriyor. Bunun için alınan ürünlerin faturalarıyla bankaya başvurmak gerekiyor ve banka tüm giderlerinizi 10 yıla kadar vadelendiriyor.

Şekerbank isimli banka, ev almak isteyenlere 30 yıl vadeli konut kredisi vermektedir.

Finansbank

Finansbank şubelerini ziyaret ederseniz eğer kısa, orta ve uzun vade avantajlarından yararlanabilirsiniz. Banka çiftçilere uzun vadeli ziraat yatırımı, ihtiyaç sahiplerine bireysel tüketici finansmanı ve yatırım yapmak isteyenlere uzun vadeli yatırım fırsat kredileri sunmaktadır.  İster 20 ay vadeli kullanın, isterseniz 4 yılda borcunuzu ödeyin. Tercih size kalmış.

En düşük faizli ihtiyaç kredisi bir tek aylık nakdi faizi ile değil, harcamaları ile beraber değerlendirilmelidir.

En uzun vadeli kredi hangi bankada?

Uzun solukta ihtiyaç kredisi kullanmak istiyorsanız eğer, bu kredinin bireysel ihtiyaç kredisi haricinde başka bir isim altında veya bir kalite ile çekilmesi gerekmektedir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde hizmet veren tüm bireysel finans kurumlarının vadeleri en oldukca kırk sekiz aydır. Bankaların uzun vadeli kredi verebilme metotları ise, ev yapımı, tadilat ve benzeri giderleri mortgage kredileri kapsamına sokmaları yada tüketicilerden ipotekli bir güvence alarak vadeyi uzatabilmeleridir. Bunun dışında normal şartlarda her bankanın vadesi aynıdır.

2017 yılında 20 Yıl 240 Ay Vadeli Konut Kredisi verilecek. Bu kampanya en uzun vadeli konut kredisi anlamına gelmektedir.

Bazı web sitelerinde Devlet destekli veya Özel bankaların 120 ay, 240 ay, 30 yıl, 18 yıl, 20 yada 30 yıl süre ile faizsiz, geri ödemesiz kredi verdiğini görebilirsiniz. Aslabir banka, mevzuatta değişiklik yapılmadıkça 120 ay vadeli ihtiyaç kredisi veremez. En uzun vadeli ihtiyaç kredisi 2017 senesinde verilebilecek en üst vade 48 aydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar