Pazartesi, Mart 06, 2017

Kredi Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli?




Banka kredileri bazılarımıza bakılırsa oldukca iyi bir avantaj iken bazılarımızın başının belası olmuştur. Çekilen kredinin ödenememesi şeklinde kötü neticelar sonrasında büyük sorunlar yaşanırken üstüne kredi geçmişiniz de kirlenmektedir. Tekrar kredi çekebilmek için kara listeden çıkmanız gerekecektir ve bu süreç çok sancılı geçecektir. Bu nedenle de kredi çekerken dikkat etmeniz gerekiyor. İyice araştırmalı, kendi imkanlarınızı sorgulamalı ve ödeme planına uyup uyamayacağınızı düşünüp taşınmalısınız.

Oluşturmak dilediğiniz iş, almak istediğiniz bir araba yada ev, düğününüzü yapabilmek için ihtiyacınız olan para… bu tarz şeylerin hepsi için kredi çekebilirsiniz. Normal olarak kredinin verilmesi için de temiz bir geçmişiniz olmalı ve bankanın sizin hakkınızda bilgisi olmalıdır. Sizin ise ihtiyacınız olan kredi miktarını doğru bir halde belirlemeniz, vade ve ödeme tutarlarını hesaplamanız iyi olacaktır. Ek olarak hangi ihtiyacınıza kredi çekiyorsanız, ona göre araştırma yapmanızda yarar vardır. .

Kredi başvurusu yaparken dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan ilk mevzu, ihtiyacınız olan şeyin ne kadar bulunduğunu belirlemektir. Hakikaten ihtiyacınız olan miktarı belirleyin ve daha fazlasını çekmeyin. Birçok kredi seçeneği üst limitlere sahiptir; ama kredinin çekilebilir olması ihtiyaç duyulan miktarın o olduğu anlamına gelmez. İhtiyaç fazlası çekilen miktar, fazlasıyla geri ödenecektir. Kredi başvurusu yapmadan bu konuyu ciddi bir hesapla gözden geçirin. 

Dikkat edilmesi gereken öteki önemli mevzu ise faiz oranlarıdır. Biroldukça kişi faizlerin düşük olduğu zaman kredi alınması mevzusunda hemfikirdir. Ek olarak bankadan bankaya değişim gösteren faizleri de iyice araştırmanız, geri ödenecek meblağ adına önemlidir. Faiz oranlarının yüksek olduğu dönemlerde, kredilerin cazip gösterilmesi için çeşitli kampanyalar yapılmaktadır. Ama mutlaka bu şekilde bir hata yapmamalı ve ilk bakacağınız şeylerden birisi faiz miktarı olmalıdır.

Dosya harcamaları da dikkat edilmesi gereken bir öteki konudur. Dosya masrafının çekeceğiniz kredi üzerinde ne kadar etkisi olacağını hesaba katmalısınız. Yüksek dosya ücretleri ile karşılaşıyorsanız, başka bankaları araştırmanızda fayda vardır. Doğrusu hem faiz oranları aynı zamanda dosya masrafları düşük olan bir bankayı seçmek, geri ödeyeceğiniz miktarın yükselmemesi adına çok önemlidir.

Kredinize hayat sigortası yapmış oldurmak ise dikkat edilmesi gereken önemli noktalardandır. Her ihtimali göz önünde bulundurmalı ve başınıza herhangi bir kaza yada mesele geldiğinde kredinin ödenmesi ile ilgili problemler bırakmamalısınız. Kredide hayat sigortası, kredi sahibinin vefat etmesi durumunda yakınlarına borç kalmaması için önemlidir. Sigorta yaptırırsanız, çektiğiniz kredi sigorta şirketi tarafınca ödenmekte ve mağduriyet ortada kalkmaktadır.

Kredide dikkat etmeniz ve bilmeniz gereken bir diğer nokta ise vadedir. Vadeniz ne kadar kısa olursa o kadar iyi anlama gelir. Çünkü vade arttıkça ödeyeceğiniz faiz de artar ve çektiğiniz miktardan çok daha fazlasını geri ödemek zorunda kalırsınız. Vadenin uzun olması ödeme kolaylığı adına avantaj şeklinde görünse de totale bakmış olduğunız vakit pek de avantajlı olmadığını görmüş olacaksınız.

Dikkat çekmek adına reklamlarda devamlı duyduğumuz “sıfır faiz ve masrafsız kredi” kampanyalarına pek itibar etmemelisiniz. Çünkü bir kurumdan borç para almış olduğunızı ve bunu belli vadede geri ödeyeceğinizi göz önüne alırsak, kesinlikle bir masraf, faiz olacağını anlayabilirsiniz. Bu yüzden ihtiyacınıza yönelik olarak gerekli araştırmalar yapılmış olduktan sonra kredi başvurusu yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar