Pazar, Mart 12, 2017

Küçük Miktardaki Birikimimi Borsada Değerlendirebilir miyim?


Borsaya nekadar miktarla girilir sorusunun cevabı kadar özellikle küçük miktara sahip olan yatırımcılar tarafından paramı değerlendirebilir miyim sualinin cevabını merak eder. Çünkü çoğu birey yüklü miktarda birikime haiz değildir. Gelir düzeyi eşit olmadığı için yatırım yapılan miktarlarda da değişiklikler söz konusudur. Borsada arz talep mantığıyla fiyatlar değiştiğinden; işlemlerini yüksek oranda gerçekleştirenlerin olmasıyla dar bütçeye sahip olan kişiler “ya birikimlerimi kaybedersem” korkusu yaşar. Bundan dolayı de ya piyasaya girmekten kaçınırlar yahut negatif düşünce yüzünden hakikaten zarar ederler.

Piyasada para kazanmak istiyorsanız kendinize güvenmelisiniz ve borsa nedir detaylı bir halde öğrenmelisiniz. Böylece doğru uyguladığınız stratejiler sonucunda-birikimlerinizi-değerlendirebileceğinizi anlayabilirsiniz. Borsada bazen spekülasyon ve manipülasyon yapılabilmektedir. Bundan dolayı yatırımlarda yitirme riski yüksektir. Onun haricinde piyasa hakkında kafi data düzeyine sahip olan her kişi gerekli hususları dikkate alarak başarıya ulaşabilir. Informasyon ve edinim düzeyinin ileri seviyeye ulaşması sonucunda vurgunculuk ve manipülasyon riskleri rahatça ön görülebilir. Böylece riskler engellenerek, birikimler değerlendirilir.

Borsada vurgunculuk yasaldır. Çünkü piyasanın likit akışını düzenler. İşlem hacminin artması sonucuyla da güzel oranda getiriler elde edilir. Normal olarak ki spekülatif hareketleri doğru yorumlamak şarttır. Bunun için borsa nedir, neden dalgalanır sorusunun cevabını öğrenmelisiniz. Spekülasyon-yasal-olmasına rağmen manipülasyon değildir. Cezai-sorumlulukları vardır. Piyasanın ve yatırım enstrumanlarının değerinin değişmesine niçin olduğundan kabahattur. Bundan dolayı manipülatif hareketlerden kaçınmalısınız. Hem de böyle bir hususla karşılaşabileceğinizi düşünerek, temkinli davranmalısınız.

Küçük miktardaki birikimlerinizi doğru araçlara yatırarak para kazanabilirsiniz. Borsanın para kazanma mantığı ticaretle birebirdir. Iyi mi ki ticarette kar elde etmek için malı düşük fiyattan almanız, yüksek fiyat satmanız gerekiyorsa aynı konum borsa için de geçerlidir. Bundan dolayı birikimlerinizi değerlendirmek için yatırımlarınızı ileriye dönük yapmalısınız.Gelecekte kıymet kazanacak çalgılara paranızı yatırmalısınız. çalgıların değer kazanıp kazanmayacağını anlamanız için enstrümanlar-hakkında bilgiler edinmelisiniz. Trend-eğilimlerinin hangi-olaylar sonucunda pozitif, negatif eğilime geçeceğini öğrenmelisiniz. Aracı kurumların eğitimleri yardımıyla kısa sürede ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aracı kurumların eğitim hizmetleri yatırımcıların şuurlenmesi içindir. Bu yüzden piyasada doğru zamanda kar sağlayabileceğiniz adımları atabilmek için eğitim çalışmalarından yararlanmalısınız. Finansal okuryazarlığınızı artırmalısınız. Iktisat ile daha yakından ilgilenmelisiniz. Çünkü borsa ve araçlarının değeri ekonomik gelişmelerden dolayı olumlu veya olumsuz olarak etkilenir. Önemli olan meydana gelen hususların piyasaları iyi mi etkileyeceğine doğru karar vermenizdir. Bu kararı doğru bir halde vermeniz haricinde doğru bir strateji ile hareket etmelisiniz. Borsa stratejisi geliştirmek için deneme hesaplarını ve sanal oyunları kullanabilirsiniz.

Deneme hesapları yada borsa sanal oyunları ile piyasada alım – satım iyi mi yapılır öğrenebilirsiniz. Deneme yanılmalarınızı artırarak, hatalarınızı azaltabilirsiniz. Kazandığınız tecrübeler sonucunda yatırımlarınızı doğru bir şekilde yönetebilirsiniz.  Bunun için bol bolca alıştırma yapmalısınız ve pozisyon açıp kapatırken niçin – sonuç ilişkisi kurmalısınız. Buna bağlı olarak hangi pozisyonların avantajlı bulunduğunu anlayabilirsiniz. Avantajları değerlendirerek, paranızı katlayabilirsiniz. Bununla beraber riskli yatırımlardan da kaçınabilirsiniz. Tehlikeli gördüğünüz işlemlerden uzak durarak, paranızı kaybetmekten kurtulabilirsiniz. Bu anlamda bilhassa emin bulunmadığınız pozisyonlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Sonuç olarak, birikimlerinizi değerlendirmek için borsada kendinize inanmanız şarttır. İster yüklü isterseniz de küçük oranda paraya haiz olun hiç fark etmez; piyasada doğru mantıkla hareket eden yatırımcılar kazanç sağlar. Bu nedenle bireyin borsa ile alakalı bilgisini artırması gerekir. Bunun için aracı kurumların eğitimlerinden yada diğer faaliyetlerden faydalanmanızı öneririm. Bilgilerinizin ve deneyimlerinizin seviyesi terfi ettiğinde işlemlerinizi kontrollü olarak yürüttüğünüzü görürsünüz. Böylece başarıya olan inancınız daha da artar. Belli bir deneyimden sonra kendi stratejilerinizi oluşturabilirsiniz. Yatırımlarınızı başarılı kişiler benzer biçimde yönlendirerek, beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar