Pazar, Eylül 24, 2017

Borç Kapatma Kredisi

Borç Kapatma Kredisi

Birden fazla bankaya olan kredi borçları yine birden fazla bankaya ait olan kredi kart borçlarından dolayı mevcut borçların ödenmesinde sıkıntıya düşülebilir. Üstelik bir de farklı bankalara farklı borçların takibi kadar tam ödenmeyen borçlardan dolayı da mevcut borçlara eklenecek faizlerin takibi hem zor olacak hem de tüketicileri daha da borcun içine sokacaktır. Bankalar, müşterilerine diğer bankalara olan borçları kapatmak için borç kapatma kredisi vermektedir. Bu sayede tüm borçlar tek çatı altında toplanmış olacaktır.
Tüm Borçlar Tek Çatı Altında Toplanacak
Farklı bankalara kredi, kredi kartı, mevduatı kredi borcu gibi borcu olup da tüm borçları düzenli ödeyemeyen tüketiciler için verilen borç kapatma kredisi, tüm borçların tek çatı altında toplanmasına ve diğer borçların daha fazla faiz eklenip büyümesini engellemektedir. Bu yüzdendir ki birden fazla bankaya kredi, kredi kartı borcu olup da ödeme zorluğu çeken okuyucularımıza tavsiyemiz bankaların borç kapatma kredilerinden faydalanmalarıdır.
Kredi Notu ve Gelir Düzeyi Kredi Onayında Kriter Alınacaktır
Borç kapatma kredisi kullanabilmek için öncelikle bankalara olan tüm borçların belgelenmesi gerekir. A bankasına x tutarında kredi borcu, B bankasına Y tutarı kadar kredi kart borcu gibi  borç belgelerini ilgili bankalardan alması gerekir. Bu belgeler ile borç kapatma kredisi veren bankalara başvuru yapıp, aylık yüzde1.15 ile 1.25 arasında değişen faiz oranlarında 48 aya kadar kredi kullanılabilir. Bankaların yapacağı kredibilite kontrolü ve kredi başvurusu yapan kişinin gelir durumuna göre borç kapatma kredisi verip vermeyeceğine karar verir. Olur ya gelir düzeyinin yetersiz olduğu durumlarda tüketicilerin kefil veya varsa ek gelirlerini belgeleyen belgeleri teslimi ile kredi almaları daha da kolaylaşacaktır.
Bankalar, Müşterilerinin Namına Borçlarını Diğer Bankalara Ödemektedir
Borç kapatma kredilerinde bankaların uyguladığı kriter ise onaylanan kredi tutarını müşterisine değil borçlu olduğu bankaların kredi ve kredi kart hesaplarına EFT yapmaktadır. Diyelim A bankasına 3 bin lira, B bankasına 3 bin lira, C bankasına 2 bin lira ve D bankasına da 2 bin lira borcunuz var. Toplam 10 bin liralık onaylanan kredi tutarı, kredi kullandıran banka tarafından A,B,C,D bankaların hesaplarına EFT yaparak, müşterisinin o bankalara olan borcunu kapatmaktadır. Burada ki amaç ise tüketicinin kullanacağı kredileri başka yerlerde kullanmasını engellemek ve mevcut borçlarını kapatarak yeni kredi ödemelerini kolaylaştırmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar