Pazar, Eylül 17, 2017

En Başarılı Üç Yatırımcı Peter Lynch, Philip Fisher ve Warren Buffett’den Yatırım Fikirleri

Ciddi fizikçiler yerçekimi ve hareket yasaları hakkında bir şeyler öğrenmek için Sir Isaac Newton’ı okurlar. Ciddi yatırımcılar da Peter Lynch, Philip Fisher ve Warren Buffett’in finans ve yatırımlarla ilgili yaptıkları çalışmaları okurlar.
Bu aslabir zaman bir yatırımcının illa Lynch, Fisher veya Buffett’in yolundan gitmesi gerektiği anlamına gelmiyor olsa da, bu isimlerin izledikleri yollar ve vakit süre ortaya koydukları çalışmalar pek çok yatırımcıya yol gösterici olabilmekte ya da fikir verebilmektedir.
Hisse senedi piyasasında dünyanın en büyük ve başarılı yatırımcıları içinde yer alan üç ismin borsada kullandıkları bazı stratejileri inceleyin. Öğreneceğiniz strateji ve elde edeceğiniz fikirleri borsada para kazanmak üzere muhteşem bir performans yakalamak için kullanabilirsiniz.

Peter Lynch

Peter Lynch temel analize önem veren bir kıymet yatırımcısı olarak bilinir. Lynch’in alt-üst yaklaşımı bir endüstriye veya piyasanın tümüne odaklanmak yerine tek bir şirkete odaklanmaya dayanır. Buradaki nokta bir şirketin değerinin altında performans gösteriyor olmasına, hatta yerinde sayıyor olmasına bakmaksızın kalitesi ve gelişme potansiyelini değerlendirmektir.
Lynch’in alt-üst yaklaşım yatırımı için ortaya koyduğu temel kuralları şunlardır; iyi araştırma sonuç getirir, piyasanın gürültüsü umursanmamalıdır ve yatırımlar uzun vadeli yapılmalıdır.

Philip Fisher

Philip Fisher her süre iyi yönetilen, yüksek büyüme kalitesine haiz şirketlere yatırım meydana getiren bir gelişme yatırımcısıdır. Fisher, yatırımlarını uzun vadeli yapar. Kendisinin ortaya koyduğu meşhur “adi hisse senetlerinde bakılması ihtiyaç duyulan 15 nokta” temelde iki kategoriye ayrılır: şirketin yönetiminin kalitesi ve işin karakteristiği.
Fisher sevdiği bir yatırım alanı bulursa ona portföyünde büyük bir yer ayırmaktan çekinmez. Hatta Fisher’ı çeşitlendirmeyi göründüğünden daha azca önemli gösteren bir yatırımcı bulunduğunu söylemek mümkündür. Bu yüzden Fisher kendini sık sık değişim hızından dolayı dengeyi bozacak inovasyonlara çok açık olan teknoloji sektörünü süpürüp geçmiştir.

Warren Buffett

Warren Buffett
Warren Buffett bir kıymet yatırımcısı olarak kabul edilir. Buffett, değerinin çok altında satıldığını düşündüğü hisseleri satın alır ve aldığı hisseleri elinde meblağ. Bu, sağlam bir disiplin gerektiren bir stratejidir; çünkü elinizdeki hisselerin fiyatları iyi kar getirecek seviyeye çıktığında o hisseleri satmayı istemek dayanması zor bir dürtüdür.
Buffett’a nazaran menkul kıymetler borsası değişken bir doğaya haizdir. Buffett elindeki hisseler dibi görmüş olduğunde paniklemez, tavan yaptığında ise sevinmez. “Omaha’nın Kahini” lakaplı yatırımcının çarpıcı sözı “sakin ol ve devam et” cümlesidir ve yalnızca, sonsuza kadar değilse de çok uzun süre elinde tutacağı hisseleri alır.


kaynak : https://ekonomist.co/yatirim/borsa/peter-lynch-philip-fisher-ve-warren-buffett-yatirim-fikirleri-13194/

Rast gele yazılar

karışık yazılar