Cuma, Eylül 22, 2017

BORSADA DÜZENLİ KAZANÇ NASIL ELDE EDİLİR?

Borsada Düzenli Kazanç Nasıl Elde Edilir?Çoğumuz geleceğe daha güvenli adımlar atabilmek için, dişimizden tırnağımızdan arttırıp birikim yaparız. Fakat, birikimlerimizi harcamamak ve değerlenmesini sağlamak için de yatırım yapma ihtiyacı duyarız. Bu kapsamda, çevreden duyduğumuz söylentiler bizi borsa piyasasına yönlendirmiştir. Borsada yapılan yatırımların, uzun vadede hem daha güvenli hem de daha kazançlı olduğu bütün herkes tarafından bilmektedir.
Peki, borsada düzenli kazanç nasıl elde edilir, bakalım:

Piyasayı Anlamlandırmak!

Borsada kayıp yaşamamak ve düzenli kazanç edilmek isteniliyorsa, birinci kural borsa piyasası a’dan z’ye kadar bilinmelidir. Hiç bir ayrıntı atlanmamalı, bütün oluşumlar göz önünde tutulmalıdır. Yalnızca piyasa bilgileri değil, ekonomi adına yazılmış bütün bilgiler sizi ilgilendirmektedir. Borsada başarıyı elde etmeniz için, önce piyasayı anlamalısınız. Bunun için, finans konularını sevmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
Borsada işlem gören araçların fiyatları sürekli olarak değişmektedir. Bu değişimler, arz ve talep faktörlerine göre belirlenir. Biliyorsunuz ki, bu faktörleri tetikleyen alt unsurlar vardır. Makro ekonomik gelişmeler, merkez bankalarının para politikaları, enflasyon oranları, faiz arttırımları ve daha meydana gelen birçok değişme, fiyatların oynaklaşmasına örnek olarak gösterilebilir. Bu yüzden, borsa neden dalgalanır, bilmeniz gerekir.

Psikolojiyi Hazırlamak!

Borsada para kazanmak için, borsa ile yatıp borsa ile kalkmak gerekir. Bunun için, psikolojinizi hazırlamanız gerekir. Sürekli değişen fiyatlar, sizi panikletebilir, yanlış işlem yapmanıza sebep olabilir. Bu yüzden, sabırlı olmalısınız. Temel konuları öğrenmeden önce, asla gerçek hesabınıza geçiş yapmamalısınız. Çevreden gelen bütün duyumlara kulaklarınızı kapatmalı, kendi stratejinizi geliştirmelisiniz.

Portföy Oluşturmak!

Borsada düzenli kazanç etmek için en önemli konulardan biri portföyü doğru oluşturmaktadır. Kimi gıda sektörü ile yakından ilgilenirken diğeri bilişim öteki beyaz eşya sektörü ile içli dışlıdır. Herkesin ilgi alanları farklıdır. Borsada herkesin cebine ve ilgi alanına hitap edecek çeşitli yatırım araçları vardır. Bu araçları ve fiyatlarına etki eden faktörleri bilmelisiniz. En iyi olduğunuz sektöre yatırım yapmalısınız. Böylece piyasa takibi yapmak sizin için basit bir hal alacaktır.

Spekülatörlere İnanmamak!

Biliyorsunuz ki, bu piyasaya herkes para kazanmak için girmiştir. Fiyatlar üzerinde en çok arz ve talep önemlidir. Piyasanın yapısı gereği, bünyesinde spekülatörler bulunmaktadır. Genellikle kendi beklentilerini karşılamak için, ortaya asılsız söylentiler atarlar. Şu senedin değerinde çok büyük artışlar yaşanacak ya da senedin değeri düşecek elinizde varsa çıkarmalısınız gibi söylemler örnek olarak gösterilebilir. Herkese panik havası yaşattıran söylemler, yatırımcılara hatalı işlem yapmalarını sağlar. Düzenli kazanç etmek istiyorsanız, spekülatörlerden uzak durmalısınız.

Uzun Vadede Yatırım Yapmak!

Borsada uzun vadede yapılan yatırımlarla risk oluşumlarının önüne geçilmektedir. Bu yüzden, uzun vadede yapılan yatırımlar daha güvenilirdir. Çünkü analiz teknikleri ile fiyatların gelecekte ne yönde oluşacağı bugünden belirlenebilir. Bunun için, iyi bir piyasa eğitim ve deneyim şarttır. Aracı kurumların ücretli veya ücretsiz eğitimlerinden yararlanmalısınız. Deneyim için de, geliştirilmiş demo hesaplar kısa sürede piyasanın mantığını kavramanıza yardımcı olacaktır.

Deneyim Kazanmak!

Piyasanın kaymağını alabilmeniz için, deneyiminizin belli bir düzeyde olması gerekir. Bu günlük hayatta da böyledir. Hiç bir yerde iş tecrübesi olmayan biri için, büyük ihtimalle ilk iş günü zor geçmiştir. Bu kişinin azmi ve katlanan deneyimi sayesinde, o iş yerinin göz bebeği olmuş olabilir. Borsada da böyledir bu, düzenli kazanç elde etmek istiyorsanız, kendinizi geliştirmeniz gerekir. Borsa uzmanları tarafından geliştirilmiş deneme hesapları veya borsa oyunları, ücretli – ücretsiz olarak internet üzerinden indirebilirsiniz.

Strateji Geliştirmek!

Kontrolü sanal para ile sağlanan demo hesaplarda, risk altında olmadan alım – satım işlemi yaparak, hangi zamanda hangi pozisyonu oluşturmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Deneyimleriniz arttıkça, kendinize olan güveniniz yerine gelecek ve beklentilerinizi karşılayacak stratejiler geliştirebileceksiniz. Borsa takibi ve analiz yöntemlerinin araçlar üzerinde sürekli uygulanması sizde alışkanlık haline gelecektir. İşlemlerinizde kendi taktiklerinize yer vererek, avantajlı pozisyonlara profesyoneller gibi ulaşabilirsiniz

Rast gele yazılar

karışık yazılar