Cuma, Eylül 15, 2017

Risklerinizi Azaltmak İçin Yapmanız Gerekenler

Finans piyasalarında söz konusu olabilecekler kayıplar nedeniyle yatırım yapmaya çekinen kişiler olduğunu biliyorum. Ama bu riskleri minimum düzeyde tutmanızın da mümkün olduğunu bilmenizi isterim. Blog içerisindeki yazılarımı inceleyecek olursanız, piyasa bilgisine sahip olmadan yatırım yapmamanız gerektiğini yazdığımı göreceksiniz. Başarılı bir yatırımcı olabilmenin ilk adımı piyasa bilgisine sahip olmaktır.

Piyasa Bilgisi


Risklerinizi minimum düzeyde tutmak için öncelikle işlem yapmak için seçtiğiniz piyasayı iyi bir şekilde tanımanız gerekmektedir. Piyasanın nasıl bir piyasa olduğunu, nasıl işlemlerin yapıldığını, yatırım araçlarının neler olduğunu ve nasıl işlem gördüklerini bilmeden işlem yapmanın mümkün olmayacağını tahmin edersiniz. Aynı zamanda fiyat değişimlerinin hangi faktörlerden kaynaklandığını bilmeden geleceğe yönelik bir tahmin de bulunmanız imkansızdır.

Piyasa Takibi


Piyasa bilgisine sahip olan bir kişinin riskleri sınırlandırmak için iyi bir piyasa takibi yapmaya da ihtiyacı vardır. Yatırım araçlarının fiyatları üzerine etkili olan faktörleri takip etmeniz ve piyasalarda dalgalanmaya neden olan faktörleri, devlet büyüklerinin ve merkez bankası başkanlarının açıklamalarını takip etmeniz gerekir. Ancak bu şekilde geleceğe yönelik en doğru tahmini yapabilirsiniz.

Analiz Yapın!


Teknik ve temel analizler olarak 2 ana analiz çeşidi bulunmaktadır. Bu analizlerden temel analizler ülke ekonomilerini, siyasi durumu, yatırım araçlarının üzerine etkili olan tüm faktörleri içerir. Bu faktörlerin takip edilmesi ve yorumlanması gerekir. Teknik analizler ise fiyat grafiklerinin okunmasını sağlar. Fiyat grafiklerini okuyarak da alım – satım işleminiz için gerekli sinyalleri alırsınız. Ama dikkat etmeniz gereken nokta, bu iki analiz çeşidinden edindiğiniz bilgileri birlikte yorumlamaktır.

Yatırım Stratejileri Geliştirin!


Finans piyasalarında işlem yapan herkesin amacı sizin olduğu gibi para kazanmaktır. Para kazanma söz konusu olduğunda da kimse kimseye bunu nasıl yapacağını anlatmaz. Anlatsa da yanlış bilgiler verebilir. Ayrıca spekülasyona maruz kalarak kayıp yaşama olanağınız artar. Bu nedenle aldığınız eğitimler ve yetenekleriniz doğrultusunda kendinize bir yatırım stratejisi geliştirmelisiniz.

En kısa şekliyle bu şekilde risklerinizi minimum düzeyde tutabilir ve yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Piyasa bilgisine sahip olarak bu yapmanız gerekenlerin bilgisine sahip de olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rast gele yazılar

karışık yazılar