Perşembe, Eylül 07, 2017

Borsa Stratejileri

Yatırım yapacak olan bir kişinin belirli bir planı, stratejisi olmalıdır ve bu plan dahilinde disiplinli bir şekilde ilerlemelidir. Kazanç elde edebilmenin, en önemlisi de kazançların sürekliliğinin sağlanması için yapılması gereken en önemli noktalardan bir tanesi borsa stratejileridir. Yatırımcıların edindikleri bilgi ve tecrübe dahilinde portföyüne göre yatırım stratejilerinin olması gerekmektedir.

Borsada yapılan genel hatalar 2 tanedir. Bunlardan birincisi, aşırı getiri beklentisine girilmesi, ikincisi, ise başka bir yatırımcıdan veya kişiden alınan stratejiler ve tüyolar ile işlem yapılmasıdır. ticarette herkesin amacının para kazanmak olması herkes tarafından kabul edilmiştir. Konu para kazanmak olduğu ve borsada bir ticaret yapılan piyasa olduğu için hiç kimse başka bir yatırımcıya stratejilerini veya edindikleri tüyoları söylemek istemeyecektir. Bu nedenle de her yatırımcı bilgiler dahilinde ve demo hesapların da yardımı ile kendi işlemleri için bir yatırım stratejisi geliştirmelidir.

Borsalar spekülasyonların yapılabildiği piyasalardır ve spekülatörler borsaların olmazsa olmazıdır. Buna rağmen tecrübesiz bir yatırımcı iseniz bu spekülasyonlardan kötü etkilenerek güvendiğiniz işlemden dahi kayıp yaşamanız mümkündür. Spekülasyon amacıyla asılsız tüyolar piyasalara iletilmektedir ve tecrübesiz yatırımcılar bu tüyolara inanarak işlem yaptıklarında genellikle kayıplar ile karşılaşmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için tecrübeli bir yatırımcı olunmalı ve başka yatırımcıların stratejilerine, tüyolarına itibar edilmemelidir.

Borsa için stratejilerin geliştirilebileceği en iyi olanak ise demo hesaplardır. Günümüzün yatırım piyasaları için en iyi imkanı olan demo hesaplar sayesinde teminat riske edilmeden sanal para ile yatırımcılar kendilerine en uygun stratejiyi geliştirebilirler.

Rast gele yazılar

karışık yazılar